השתלות שיניים ברמת השרון

השתלות שיניים ברמת השרון
השתלות שיניים ברמת השרון

כיצד להימנע מהשתלות שיניים ומתי נזדקק להן 

השתלות שיניים ברמת השרון או בכל עיר אחרת, הופכות לבלתי נמנעות כאשר אדם מאבד שן אחת או יותר עקב גורמים שונים כמו עששת, מכה טראומתית או מחלת חניכיים. היעדר שיניים עלול להוביל לאתגרים שונים, כולל פגיעה בתפקוד הפה, פגיעות עצביות וכמובן אובדן עצם. שתלים דנטליים מספקים פתרון קבוע על ידי החלפת השן בשתלים מתאימים, המציעים בסיס יציב לשיניים מלאכותיות הנראות, מרגישות ומתפקדות כמו שיניים טבעיות.

בדיקות וניקוי שיניים בצורה קבועה, יחד עם נוהלי היגיינת טובים, יכולים לסייע במניעת עששת, מחלות חניכיים ובעיות שיניים אחרות אשר עלולות להוביל לאובדן שיניים ולצורך בהשתלת. כמו כן עבור שיניים אשר סובלות מדלקות ומעששת בדרגות שונות, טיפולי אבן עמוקים, יחד עם הקצעת שורשים, יוכלו להיות יעילים בטיפול במחלות חניכיים ובשימור שורש השן. הליכים אלו אינם ניתוחיים ומאפשרים ניקוי מעמיק של השן, יחד עם הסרת רובד האבנית יחד עם שמירה על שורש השן מפני רובד חיידקים עיקש יותר .

סוגי השתלות שיניים ברמת השרון

בחיפוש אחר השתלות שיניים ברמת השרון, ניוודע לסוגים שונים של שתלים דנטליים המבקשים לתת מענה לצרכי המטופלים השונים. שתלים אלו כוללים שתלים דנטליים מסורתיים וארוכים (10 ס"מ בממוצע) , שתלי All-on-4  המציעים השתלה לכלל הפה, שתלים זיגומטיים הנאחזים בעצם הגולגולת ושתלים קצרים המאפשרים אחיזה עם שטח עצם נמוך (5 ס"מ בממוצע) . לכל סוג יש את התכונות הייחודיות שלו, היתרונות וההתאמה שלו בהתבסס על גורמים כמו צפיפות העצם, מבנה הלסת והתאמות אחרות

תופעות לוואי וטיפים להשתלות שיניים

בעוד שלשתלים דנטליים יש אחוזי הצלחה גבוהים, חשוב להיות מודעים לתופעות לוואי וסיבוכים פוטנציאליים שעלולים להיווצר. אלה יכולים לכלול אי נוחות זמנית, נפיחות, חבורות ודימום קל לאחר הניתוח. במקרים נדירים עלולים להתרחש זיהום, כשל בשתל, נזק עצבי או סיבוכי סינוס אך מקרים אלו נדירים מאוד. עם זאת, עם תכנון נכון לפני הניתוח, טכניקות ניתוח מדוקדקות וטיפול לאחר הניתוח, ניתן למזער משמעותית את הסבירות לסיבוכים כאלה. 

בכדי להבטיח מסע מוצלח של השתלת שיניים, חיוני לעקוב אחר עצות והנחיות מסוימות. אלה כוללים שמירה על היגיינת פה טובה, הגעה לבדיקות קבועות אצל רופא השיניים, הימנעות מעישון, הקפדה על תזונה בריאה והימנעות מהרגלים שעלולים להפעיל לחץ יתר על השתלים, כגון נשיכת חפצים קשים. בנוסף, הישארות מעודכנת, שאילת שאלות והשתתפות פעילה בתוכנית הטיפול, יתרמו לתוצאה חיובית ולשביעות רצון ארוכת טווח מהשתלים הדנטליים של כל מטופל.

לפרטים נוספים, צרו קשר

שאלות נפוצות

שני הסוגים העיקריים של שתלים דנטליים הנפוצים כיום הם שתלים אנדוסטאליים ושתלים תת-פריוסטאליים. שתלים אנדוסטאליים ממוקמים בניתוח ישירות לתוך עצם הלסת, בעוד שתלים תת-פריוסטאליים ממוקמים על או מעל עצם הלסת, מתחת לחניכיים.

משך תהליך השתלת השיניים יכול להשתנות בהתאם למקרים בודדים. לאחר הנחת השתל, עשויים לחלוף מספר חודשים עד שהשתל יתמזג עם עצם הלסת בתהליך הנקרא אוסאואינטגרציה. לאחר השלמת פעולה זו, ניתן לחבר את השן התותבת או את גשר השיניים.

בהחלט. ניתן להשתמש בשתלים דנטליים כדי להחליף שיניים חסרות בודדות, מספר שיניים סמוכות, או אפילו קשת מלאה של שיניים חסרות. גשרים דנטליים הנתמכים בשתל או תותבות הנתמכות בשתל הם אפשרויות יעילות להחלפת מספר שיניים חסרות.

כמו כל הליך כירורגי, ביצוע השתלת שיניים טומן בחובו סיכונים מסוימים. עם זאת, סיבוכים נדירים יחסית. סיכונים אפשריים כוללים זיהום, נזק עצבי, כשל בשתל או בעיות בסינוסים עבור שתלים הממוקמים בלסת העליונה. חיוני להתייעץ עם רופא שיניים מוסמך או מנתח פה כדי למזער סיכונים אלו ולהבטיח תוצאה מוצלחת.